Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” SuceavaBIBLIOTECA VIRTUALĂ


                   

      

                   

“ACCES NATIONAL ELECTRONIC LA LITERATURA STIINTIFICA DE CERCETARE” - Sunt afişate resursele informaţionale (platforme/colecţii reviste şi baze de date), statistici de utilizare, ghiduri de utilizare, etc. Informaţiile sunt afişate pentru fiecare instituţie în parte, inclusiv pentru Universitatea "Ştefan cel Mare", Suceava.
ScienceDirect - Acces la 1722 titluri de reviste de stiintifice de cercetare in format text integral, din care 1506 titluri sunt cotate ISI, de la numarul curent si arhiva pe ultimii 5 ani (2005 - 2010).
Springerlink – Acces la 1980 titluri de reviste stiintifice de cercetare in format text integral, din care 1080 titluri sunt cotate ISI, de la numarul curent si arhiva pana in 1997 in functie de aparitia jurnalelor.
OXFORD JOURNALS - Acces la textul integral la 231 titluri de reviste stiintifice de cercetare in format text integral, din care 138 titluri sunt cotate ISI, cu conţinut datand din 1996 si pana la numarul curent.
Cambridge Journals - Cambridge University Press publica in prezent peste 220 de reviste academice peer-review grupate in 32 de discipline, din care 109 de reviste sunt cotate ISI. Continand ultimele cercetari dintr-o larga gama de subiecte, revistele editurii Cambridge sunt accesibile in intreaga lume in format print si online. Cambridge publica pe langa revistele proprii si reviste in colaborare cu peste 100 de societati profesionale si academice pentru a asigura succesul optim al fiecarei publicatii.
Thomson - Web of Science – Acces la rezumatele articolelor a cel putin 10.000 de reviste stiintifice si 110.000 conferine stiintifice din 256 de discipline, precum si la arhiva 1992 – 2010 a baze de date Thomson Web of Science.
Thomson - Journal Citation Reports – Acces la informatia bibliometrica structurata dupa cum urmeaza: JCR Science Edition – peste 6500 reviste; JCR Social Sciences Edition – peste 1900 reviste; acces online la o numerele curente pentru anul 2011 si pentru o perioada de arhiva 2007 - 2010; atualizarea informatiilor bibliometrice se va face zilnic, online.
Thomson Derwent Patent Index – Acces la rezumatele a peste 14.300.000 brevete si inventii inregistrate in 40 de tari, inclusiv Romania; acces online la numerele curente pentru anul 2011 si pentru o perioada de arhiva 1963 - 2010; actualizarea informatiilor bibliografice se va face zilnic, online; se va asigura accesul fara perioade de restrictionare la rezumatele articolelor disponibile in baza de date.
ProQuest Central- este una din cele mai vaste surse de documentare enciclopedica online cu text integral, totalizand peste 17.350 de titluri periodice, teze doctorale, ziare, rapoarte, documente, clipuri video, din care 10.823 titluri de reviste stiintifice de cercetare in format text integral (3080 de titluri de reviste sunt cotate ISI). Pe o singura platforma online sunt disponibile 26 din cele mai populare baze de date ProQuest care acoperă peste 160 de domenii.
EBSCOhost - serviciu de referinţe online accesibil prin intermediul internetului, ce oferă acces la o colecţie de baze de date. Domenii: artă, literatură, ştiinţe sociale, ştiinţe umaniste, biblioteconomie, ştiinţa informării, ştiinţe politice, drept, istorie, biologie, chimie, fizică, geografie, informatică, inginerie, matematică, medicină, agricultura etc.
Wiley - Online library
Scipio - Platforma Editorială Română
Doaj - Director de prezentare pentru Reviste cu acces liber, şi cu text integral. Conşine o gamă foarte largă de reviste din numeroase domenii şi diverse limbi.
IndexCopernicus Journals Master List - Bază de date cu reviste stiinţifice din diverse domenii.
Science Direct Freedom Collection - Acces la o vastă bază de date de cercetare științifică și medicală. Acesta găzduiește peste 12 milioane de bucăți de conținut din 3.500 de reviste academice și 34.000 de cărți electronice. Jurnalele sunt grupate în patru secțiuni principale: Științe fizice și inginerie, Științe ale vieții, Științe ale sănătății, Științe sociale și umaniste
IEEE/IET Electronic Library - Beste o resursă puternică pentru descoperirea și accesul la conținutul științific și tehnic publicat de IEEE (Institutul de Inginerie Electrică și Electronică) și partenerii săi de publicare.Conținutul din IEEE Xplore cuprinde:195+ jurnale, 1.400 de proceduri de conferință 5.100 de standarde tehnice + Aproximativ 2.000 de cărți, 400 de cursuri educaționale
Forest Science Database - Peste 1,2 milioane de înregistrări bibliografice cu etichetare detaliată a cuvintelor cheie (metadate), Peste 45.000 de documente complete (articole de jurnal, lucrări de conferințe, rapoarte) Recenzii CAB, analiză la timp scrisă de experți în domeniu. Știri. Calendarul evenimentelor din cadrul conferințelor / întâlnirilor în domeniul forestier
Emerald - Editor independent, lider în cercetarea globală cu impact în afaceri, societate, politică şi educaţie.
Routledge Education Journals - Conţine 228 de publicaţii din domeniul educaţiei - Acces online gratuit pe toata perioada lunii aprilie.
ResearchGate - Reţea socială cu înscriere gratuită având ca scop colaborări între cercetători ştiinţifici din toate domeniile.
Forest Science - Bază de date conţinând informaţii despre păduri, silvilcultură, industria lemnului şi agroforestiere.
Tol - Bază de date cu publicaţii din Europa de Est.
DacoRomanica - Biblioteca digitală a României.
Sage journals online - Editor academic independent ce publică cărţi, reviste şi resurse electronice din domeniile umane, ştiinţe sociale, tehnice şi medicale.
Cărţi download - este un portal educaţional gratuit care pune la dispoziţie cărţi online necesare aprofundării studiilor atât online cât şi pentru download, contribuind astfel la educarea tinerei generaţii. Site-ul Download cărţi este structurat pe cărţi în diverse limbi şi mai multe categorii.
Cărţi online gratuite - site ce vine în sprijinul celor care doresc să lectureze cărţi online, şi care se găsesc gratuit pe internet, cu posibilitate de download în diverse formate: pdf, doc, rtf, lit, chm, txt, care sunt resurse gratuite şi puse la dispoziţie în diverse biblioteci digitale.
Carti in format electronic, despre sanatate
Asro - Colecţie de standarde.
IMSLP - Petrucci Music Library.
ScorSer - Descărcați gratuit partituri și note.

BC is the westernmost of Canada's provinces and is famed for its natural beauty.Vancouver is BC's largest city.